HTC Exodus – първи блокчейн смартфон на хоризонта

Спецификациите на HTC Exodus ще бъдат публикувани през следващите месеци

HTC разширява блокчейн екосистемата с първия в света телефон, изцяло посветен на децентрализираните приложения и сигурността на информацията. Моделът HTC Exodus, очакван на пазара по-късно тази година, включва „cold storage wallet” – офлайн портфейл за съхраняване на биткойни.

С появата на криптовалутите биткойн и етериум, се разпространи идеята за дефицит на цифрови данни и нефункциониращи символи (NFTs). Днес HTC си партнира с първата и най-популярна игра на NFT в блокчейна – Cryptokitties, за разпространението й в мобилните телефони чрез избрани устройства на HTC, започвайки с U12 +. Това е значима първа стъпка в създаването на платформа и канал за разпространение за създатели на уникални дигитални продукти.

Партньорството с Cryptokitties е началото на колекционерски пазар и магазин за криптоигри. С пускането на Exodus, HTC се стреми да бъде всеобщ пазар за блокчейн активи. „Тук сме, за да поканим всички разработчици да разпространяват своя блокчейн игра, колекционерски символи и NFT концепции чрез нас”, заяви главният крипто директор на HTC – Фил Чен.

HTC също така обяви две партньорства за ускоряване на напредъка в блокчейн пространството – Animoca, дистрибутор на Cryptokitties, и Bitmark – криптобазиран проект за цифрова собственост. И това е само началото на опитите на HTC да помогне в борбата срещу превръщането на човечеството в стока за всеобщо потребление, посочиха от компанията.

Допълнителни подробности относно спецификациите на телефона HTC Exodus ще бъдат публикувани през следващите месеци.

Коментар