Dell и Symantec улесняват контрола върху е-пощата

Компаниите Dell и Symantec представиха съвместно решение, което улеснява използването на електронна поща. Secure Exchange е цялостен продукт, създаден да намали сложността при инсталиране на сигурни обкръжения на Microsoft Exchange с разширени възможности за архивиране, посочват от Dell. 
Предложението включва съвместно проектирана еталонна архитектура с хардуер и софтуер, разширени услуги и средства за мащабиране. Secure Exchange е съвместим с Microsoft Exchange 2007 и предстоящите версии на Symantec Security.
Решението се състои от сървъри Dell PowerEdge, системи за съхранение на данни PowerVault и Dell/EMC, както и от софтуер на Symantec, вкл. Mail Security 8200, Mail Security за Microsoft Exchange, Enterprise Vault и Backup Exec.
Услугите на Dell са персонализирани за всяко конкретно предложение и позволяват изграждане на системата чрез модулен подход, което означава, че решението може да бъде реализирано и при промяна на бизнес изискванията.
Необходимостта от ефективно управление на електронната поща е очевидна при 84-те милиарда електронни писма, които се изпращат ежедневно в световен мащаб през 2006 г., по данни на IDC. Наличието на вируси вече е нещо банално, а спамът представлява 75-90% от електронните писма на една организация, посочват от Dell. Според Gartner, Inc., 50% от средните по големина компании не отпускат достатъчно финансиране за дейности по постигането на съвместимост.
“Новото предложение представлява привлекателна комбинация от хардуер, софтуер и услуги, които ще помогнат на потребителите да поемат контрола върху електронната си поща”, каза Джон Бриджен, старши вицепрезидент на Symantec в EMEA.  
На потребителите, инсталирали Secure Exchange, се предоставя и най-високата корпоративна поддръжка на Dell – Platinum Plus, както и Gold Enterprise Support.
Dell ще стартира продажбите на Secure Exchange в Европа тази есен, като поддръжката ще се осъществява и от двете компании.

Коментар