Ключови назначения отразяват възхода на AMD

AMD обяви тази седмица ключови назначения на ръководни позиции, фокусирани върху растежа на компанията за процесори и графични решения.

Марк Кларк, главен архитект на микроархитектурата за процесорни ядра Zen, получава званието Corporate Fellow – по стандартите на технологичните компании в САЩ, това е най-високата позиция в кариерата, до която може да достигне инженер или учен, занимаващ се с развойна дейност.

Компанията издигна също така Дарън Грасби на позицията старши вицепрезидент, отговарящ за глобалните продажби на изчислителни и графични продукти и президент на AMD за Европа, Средния изток и Африка (ЕМЕА), както и Робърт Гама като старши вицепрезидент и главен директор „Човешки ресурси”.

„Последните 18 месеца бяха изключителни за, AMD; ние пуснахме чудесни продукти, спечелихме дял в нашите основни пазари и постигнахме двуцифрен ръст на годишните продажби”, каза Лиса Су, президент и СЕО на AMD, по повод новите назначения.

„Водещи личности като Майк, Дарън и Робърт имаха значителен принос за нашия успех дотук и тяхното издигане в кариерата допълнително ще усили влиянието им в AMD с ускорения ръст на компанията”, допълни тя.

Издигането на Кларк като AMD Corporate Fellow е въз основа на неговата забележителна роля на лидер в разработката на архитектурата на процесорните ядра, и по-специално на Zen микроархитектурата – критично-важната основа за високопроизводителните процесори Ryzen, Ryzen Threadripper и EPYC.

Кларк ще продължи да ръководи стратегията, проектирането и пътната карта на CPU-ядрата. Титлата AMD Fellow е чест, с която се удостояват най-издигнатите иноватори, като основанията за нея са: конкретен технически принос, ангажираност в бранша и обучаване на таланти.

Коментар