Подсилват защитата с пръстов отпечатък в Windows лаптопите

Дактилоскопичният сензор Synaptics FS7600 е интересен с това, че в самия него се съхраняват и обработват пръстовите отпечатъци

Потребителите на лаптопи с операционна система на Microsoft ще получат в близко време система за биометрична идентификация с пръстов отпечатък от корпоративен клас. Разработката е дело на технологичните компании Synaptics и AMD, която излязоха тази седмица със съвместно изявление.

Усъвършенстваната система за идентифициране ще стане достъпна и за потребителските мобилни компютри. Тя се базира на сензор за пръстови отпечатъци Synaptics FS7600 Match-in-Sensor, представен преди около месец и очакван в лаптопите до края на текущата година или най-късно през следващата година.

Сензорът ще бъде интегриран не само в хардуерната платформа на AMD, но и в продукти, съвместими със софтуера Windows Hello и предстоящи операционни системи на Microsoft. Не се съобщава кога точно новата функционалност на база Synaptics FS7600 ще се появи в мобилни платформи на AMD с процесори Ryzen.

Дактилоскопичният сензор Synaptics FS7600 е интересен с това, че в самия него се съхраняват и обработват пръстовите отпечатъци. Всъщност той представлява „система на чип” (SoC). Данните са криптирани и не могат да бъдат извлечени или заменени.

Никога досега подобно високо ниво на защита с биометрична идентификация на база пръстов отпечатък не е било вграждано в масовите преносими компютри, отбелязват разработчиците на сензора от Synaptics и AMD.

Коментари по темата: „Подсилват защитата с пръстов отпечатък в Windows лаптопите”

добавете коментар...

  1. Saevar

    и какъв е смисъла в това всичкото …, хакерите използват трикове с вируси за да подмамят потребителите както и експлойти, това освен да се събират отпечатъци от хората друго невиждам..

Коментар