Алтерко Роботикс ще развива IoT съвместно с Deutsche Telekom

Алтерко Роботикс ще разработва умни LTE тракинг устройства и продуктова линия за умен дом съвместно с Deutsche Telekom

Българската IoT компания Алтерко Роботикс стана част от Hub:raum – програмата на Deutsche Telekom за разработка на иновации в партньорство със стартъпи, след като бе избрана сред стотици кандидати от цял свят, предлагащи решения и продукти за внедряване в LTE-M мрежа.

На втори етап, Алтерко Роботикс взе участие и в уъркшопа LTE-M Prototyping, където представи иновативни концепции и решения в продуктовите категории Носими устройства и Умен дом, заедно с още 23 компании. Сега компанията продължава напред отвъд прототипите, към по-нататъшно реализиране на идеите си в партньорство с немския телеком.

Съвместно с Deutsche Telekom и под тяхно ръководство и подкрепа, Алтерко Роботикс ще разработва умни LTE тракинг устройства MyKi и продуктова линия за умен дом Shelly Smart Home, ползваща NB IoT.

Програмата Hub:raum е насочена към ИТ стартъпи и млади компании от цял свят

Присъединяването ни като партньор към програмата Hub:raum на Deutsche Telekom е чудесна възможност за развитие и създаване на нови решения и продукти, с цел да направим живота на хората по-лесен и безопасен“, коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

Програмата Hub:raum се провежда с цел проучване и разработка на иновативни решения и продукти в сферата на IoT. Тя таргетира ИТ стартъпи и млади компании от цял свят. Казано накратко, Hub:raum е технологичният инкубатор на Deutsche Telekom.

Коментари по темата: „Алтерко Роботикс ще развива IoT съвместно с Deutsche Telekom”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Незнам дали Дойче Телеком ще допуснат такова качество под шапката си.
    Това mYkI е плачевно китайско сглобявано нещо което постоянно се разваля.
    Мобилните оператори се видяха в чудо от гаранционни ремонти. Аз не познавам човек
    който да е взел такова и да не е ходил поне 2-3 пъти в сервиза.
    Ясно е че за да е на достъпна за България цена трябва да е гърбаво, ама все пак…
    Щото като стане 200-300 лева и забрави за продажби 😉

Коментар