Отвореният код настъпва в комерсиалния софтуер

Софтуерът с отворен код се използва все повече в комерсиални продукти, установи ново проучване. Големите технологични компании като IBM, Microsoft и SAP са двищежа сила в този процес, твърдят от Saugatuck Technology.
Привлечени от ниската цена и краткото време за разработка, доставчиците на комерсиален софтуер започнаха да използват отворен код в своите собствени продукти.
Много корпорации също използват отворения софтуер, чието влияние върху ИТ бизнес процесите вече е толкова голямо, че се явява и измерител на комерсиалната страна на разработките.
Отвореният софтуер сега не е това, което беше, коментират от Saugatuck Technology. Нарастващата комерсиализация може и да не се харесва на всички, но фактът, че гиганти като Microsoft използват отворения код, показва, че този модел на разработки има много какво да предложи.
Комерсиализацията ускори развитието и възприемането на отворения софтуер. Промените ще отведат отворения код отвъд това, което си представяха и прогнозираха повечето ИТ мениджъри и софтуерни специалисти, заключават анализаторите от Saugatuck.

Коментар