Amazon настига Apple в подножието на върха от $1 трлн.

Много анализатори вярват, че Amazon ще стане първата компания, оценена на 1 трилион долара

Първата компания на стойност 1 трилион долара може да не е Apple, както се смята от дълго време. Amazon бързо настига ИТ корпорацията от Купертино и скоро може да преодолее трилионната бариера.

Анализаторите не спират да правят прогнози за това коя компания ще бъде оценена на 1 трилион долара за първи път в бранша. През май бе съобщено, че капитализацията на Apple е достигнала рекордна стойност от 934 млрд. долара. По това време пазарната стойност на Amazon беше 780 милиарда долара.

Сега пазарните стойности на Apple и Amazon са съответно 933 и 894 милиарда долара. С други думи: докато Apple тъпче на място, Amazon бързо се приближава към престижната титла.

Много анализатори вярват, че Amazon ще стане първата компания, оценена на 1 трилион долара. Темповете на растеж на гиганта в онлайн търговията са впечатляващи през последните месеци.

Amazon и Apple ще обявят резултатите от своята дейност за поредното тримесечие съответно на 26 и 31 юли. Реакцията на инвеститорите трябва незабавно да повлияе на стойността на компаниите.

Трето място по пазарна капитализация заема холдингът Alphabet, в състава на който e Google. Стойността на компанията се оценява в момента на 835 милиарда долара.

Коментар