AMD се надява да влезе и в компютрите на Apple

Apple, производителят на компютрите Mac, може да използва процесори на AMD в бъдещите си продукти. Това е заявил изпълнителният директор на AMD пред кореспондент на bloomberg.net. Хектор Руиз е възпроизвел новината по време на посещение в Сан Франциско, съобщава руският сайт pcnews.ru.
Неотдавна Apple шокира индустрията, като започна да вгражда процесори Intel в своите Mac-ове. Сега пък “ябълката” не иска да бъде зависима изцяло от Intel и затова обмисля партньорство с AMD, е гледната точка на Руиз.  
Същевременно шефът на AMD нападна конкурента Intel, като го обвини, че пречи на развитието на компютърната индустрия, поставяйки ударението върху маркетинговата война. А потенциалът за развитие е огромен, предвид, че едва 16% от населението на земята има достъп до световната мрежа.
Монополистичната политика на Intel е довела до това, че за много хора терминът персонален компютър се асоциира именно с продуктите на водещия производител на процесори, пише pcnews.ru. Ако Apple в крайна сметка започне да вгражда AMD в своите компютри, основният конкурент на Intel ще съумее да отнеме още малко дял от неговата територия.

Коментар