Apple призна за прегряване в новите MacBook Pro

Новите лаптопи MacBook Pro имат проблем с прегряване, предаде ТВ каналът CBNC, позовавайки се на съобщение от самия производител – Apple от Купертино, Калифорния.

Най-скъпата ИТ компания поднася своите извинения на потребителите на MacBook Pro и твърди, че вече е отстранила проблема с пускане на софтуерна актуализация MacOS High Sierra 10.13.6, като приканва клиентите си да я инсталират.

Apple е провела допълнителни тестове с работни натоварвания, при които установява, че липсва цифровият ключ за охлаждащата система, което влияе на терморегулирането и може да доведе до намаляване на честотата на процесора.

Обновената линия MacBook Pro дебютира на 12 юли във версии с 15- и 13-инчови екрани и процесори Intel от осмо поколение. Според Apple, 15-инчовият MacBook Pro работи със 70% по-бързо, а 13-инчовият ноутбук със сензорен панел е два пъти по-бърз от предишните модели, за което свидетелстват резултатите от тестове на компанията.

Потребителите обаче забелязаха, че топ конфигурацията на MacBook Pro с процесор Intel Core i9 прегрява и губи производителност. Оказа се в крайна сметка, че системата за охлаждане не може да се справи с голямата отделяна топлина от процесора.

Коментари по темата: „Apple призна за прегряване в новите MacBook Pro”

добавете коментар...

  1. Hmm

    13-ет инчовия модел е 2 пъти по-бърз?
    АЙ стига бе!

  2. qwer

    Ако охлаждането не е изчислено правилно, единствения начин да се оправи прегряването е софтуерно да се ограничи максималното натоварване, тоест намалява се производителността.

  3. Lordoff

    Глупости за iдиоти! Проблема въобще не е софтуерен, но решението може да е. Просто загубата на производителност ще е по-незабележима. Честито на прецаканите!

  4. ;;

    Защо заключението на статията е по информация по-стара от тази в увода?

    В крайна сметка, не се е оказало, че охладителната система не може да се справи. Софтуерният пач е достатъчен.

Коментар