Umidigi Z2 – изключителен фаблет с чист Android 8.1

Umidigi Z2 идва с чист Android 8.1 – най-актуална версия на мобилната платформа

Много потребители предпочитат големите смартфони, наричани също фаблети, за повече комфорт при сърфиране в интернет и гледане на видео, както и чистата версия на Android, която не ги обременява с излишни елементи и приложения. Точно такова устройство ще ви представим днес.

Екран с диагонал 6,2 инча е първият отличителен белег на Umidigi Z2 – един изключителен фаблет под управление на чист Android 8.1, предлаган от онлайн магазина Tomtop на цена от $248,99 в момента. Разкошният IPS дисплей, изрязан в горния край подобно на iPhone X, поддържа резолюция FHD+, или 2246×1080 пиксела, и е изпълнен в актуалното съотношение 19:9 за повече вертикална площ при уеб сърфиране и по-поглъщащо, широко видео.

Umidigi Z2 се отличава с голям 6,2-инчов екран, изрязан в горната част

Моделът се отличава също с луксозен корпус от метал и стъкло, със заоблени краища, тънка рамка и преливащи се цветове – несъмнено, това е дизайнерско решение, което съчетава технология и изкуство. Фаблетът пасва идеално на ръката и има стилно, луксозно излъчване.

Претенциозният външен вид на Umidigi Z2 е подкрепен от мощен хардуер, който осигурява безкомпромисно потребителско изживяване при обичайните занимания с мобилни устройства – видео, музика, игри, работа с приложения, сърфиране в интернет, снимане и общуване в социални мрежи. Моделът стъпва на осемядрен чипсет MTK6763 Octa Core 2.0GHz, допълнен от огромен обем памет – 6GB RAM и 64GB ROM, плюс слот за разширение с microSD карти до 256GB.

Umidigi Z2 има четири камери – двойна основна и двойна селфи камера

Производителят наляга и на камерите, а те са четири на брой – двойна основна камера 16.0MP+8.0MP и двойна предна камера за селфи 16.0MP+8.0MP. Предната камера се използва и от функцията за лицево разпознаване, която добавя сигурност и удобство при достъп и отключване на смартфона, наред със скенера на пръстов отпечатък, разположен на гърба под основната камера.

Umidigi Z2 се доставя отключен за ползване във всички разпространени мобилни мрежи – 2G, 3G и 4G, като поддържа и VoLTE разговори с HD качество, когато такива се предлагат от мобилните оператори. Моделът е оборудван с два микрофона, говорител и реверсивен порт USB Type-C за захранване и слушалки (в комплекта е включен адаптер 3,5-мм към USB). Предвидени са два слота за сим карти, безжични модули Wi-Fi (802.11 a/b/g/n) и Bluetooth 4.0.

Екранът на Umidigi Z2 в съотношение 19:9 е идеален за гледане на видео

Батерията с капацитет 3850 мАч осигурява пълноценно използване на фаблета в рамките на целия ден, с поддръжка на технология за бързо зареждане 18W (зарежда напълно батерията за 80 минути). Смартфонът идва с предварително инсталирана, най-актуална версия Android 8.1 Oreo и всички популярни услуги на Google.

Този наистина изключителен фаблет Umidigi Z2 е достъпен за поръчки в момента на цена от $248,99 (€214,38) в глобалния онлайн магазин Tomtop, с безплатна доставка до България. Устройството има размери 15,34×7,44×0,83 см и тежи 165 грама. В комплекта са включени още заден калъф, адаптер за слушалки (3,5-мм към USB Type-C), захранващ адаптер, Type-C кабел, протектор за екрана, игла за сим картите и ръководство за потребителя.

Коментари по темата: „Umidigi Z2 – изключителен фаблет с чист Android 8.1”

добавете коментар...

  1. mistef@abv.bg

    Здравейте,скоро си купих Umidigi Z2,и не съм очарована много.Няма скрийнсървър часовник,малко е объркан като меню. Може ли да се преинсталира сдруга версияна андроид?

Коментар