Google Play с обновени правила за публикуване на приложения

Google публикува актуализираната си политика за публикуване на съдържание в онлайн магазина Google Play, която описва подробно кои теми и приложения вече са забранени.

Така например, Google забранява публикуването на съдържание, което нарушава правата на детето. Забранени са приложения, в които непълнолетните са изобразени в сексуален контекст, както и приложения, предназначени за деца, но съдържащи материали за възрастни.

Забранява се публикуването на приложения, които съдържат или популяризират сексуално ориентирани материали, като порнография. Освен това Google не одобрява съдържанието и услугите, предназначени за сексуално удовлетворяване.

Под забрана попадат също приложения, които разпространяват насилие, насърчават извършването на такива действия или подбуждат омраза. Всяко съдържание, свързано с тероризма, е забранено.

Разработчиците нямат право да публикуват приложения, които спекулират с трагични събития, както и приложения, чрез които потребителите могат да си купят оръжие.

В допълнение, актуализираните правила на Google Play забраняват приложения, които позволяват на потребителите да търгуват с бинарни опции, както и такива за добив на криптовалута локално – на самите Android устройствата. Разрешени са обаче приложенията за дистанционен криптомайнинг.

Коментари по темата: „Google Play с обновени правила за публикуване на приложения”

добавете коментар...

  1. BG IALUMI

    “Под забрана попадат също приложения, които разпространяват насилие, насърчават извършването на такива действия или подбуждат омраза. ”

    Е то ако трябва да се придържат стриктно към тази забрана би трябвало да се забранят поне 70% от игрите с които е препълнен склада им…

Коментар