Nokia смартфоните се връщат на пазара в САЩ?

Брандът Nokia може отново да стане фактор на пазара за смартфони в САЩ

След като възстанови част от позициите на Nokia на пазара за смартфони в Европа и Азия, компанията HMD Global възнамерява да атакува и американския пазар, ако се съди по обявите й за работа в LinkedIn.

Продажбите на възродения бранд в Азия и Европа растат с нелоши темпове и по всичко изглежда, че Nokia смартфоните скоро ще станат достъпни и отвъд океана. HMD е публикувала обява в LinkedIn за наемане на двама мениджъри в САЩ – за продукти (в Сиатъл) и електронна търговия (в Далас).

Като се имат предвид финландските корени на HMD Global, едва ли ще бъде трудно за компанията да сключи договори с телеком операторите на пазара в САЩ, които са ключовият фактор в бизнеса със смартфони.

Не е изключено HMD да навлезе на пазара в САЩ едновременно с пускането на следващия си Nokia флагман. Според предварителните информации, устройството ще предложи уникална многомодулна камера Light.

Коментари по темата: „Nokia смартфоните се връщат на пазара в САЩ?”

добавете коментар...

  1. :о)

    Бизнес по щатски, отваряме офиси, наемаме сгради , хора…като не потръгне СБОГОМ ГЕРГИНО! 😉

  2. Име

    “Като се имат предвид финландските корени на HMD Global, едва ли ще бъде трудно за компанията да сключи договори с телеком операторите на пазара в САЩ”

    За непросветените не се разбира какво се има предвид. Бъдете малко по обстоятелствени. Как така финландските корени са важни за САЩ. Къде е връзката…Само това, че Nokia е била популярна в САЩ преди години или нещо друго…свързано с Финландия

Коментар