FlixBus интегрира Google Pay в Android приложението си

Клиентите на FlixBus могат да използват своите електронни портфейли за по-бързо и сигурно закупуване на билети

FlixBus е първият доставчик на автобусни превози на дълги разстояния в Европа, който вгражда услугата Google Pay в приложението си за Android. По този начин клиентите ще могат да използват своите електронни портфейли за по-бързо и сигурно закупуване на билети.

Google Pay е електронна система за онлайн плащания и дигитален портфейл, която дава възможност на потребителите да извършват лесни, бързи и сигурни транзакции в приложения и уебсайтове. Потребителите на приложението FlixBus ще видят иконата „Купуване с Google Pay”, когато достигнат стъпката за плащане.

Вече само с няколко кликвания потребителите ще могат да закупуват билети, използвайки информацията за плащане, която се съхранява в профила им в Google, съобщиха от компанията.

Дигиталните решения са в центъра на модела на FlixBus от самото стартиране на фирмата през 2013 г. В допълнение към партньорството с водещи технологични компании, като Google, FlixMobility разполага с екип от 200 програмисти, които постоянно подобряват продуктите на FlixBus.

През април т.г. FlixBus стана първият доставчик на автобусни превози, който внедри в услугите си гласовия помощник Google Assistant. А сега покупката на билети става още по-лесна с внедрявано на услугите на Google Pay в приложението за Android.

„С помощта на Google Pay клиентите могат да резервират чрез приложението ни най-евтините или най-бързите маршрути, които предлага FlixBus. В допълнение на това данните на клиентите са защитени чрез двустепенна система за сигурност, която проверява самоличността на клиента преди извършване на плащането”, коментира Даниел Краус, директор „Информационни технологии” на FlixMobility.

Опцията Google Pay е налична към момента в редица държави, вкл. Белгия, Германия, Испания, Обединеното кралство, Полша, САЩ, Словакия и Чешката република.

Коментар