Adata UD230 и UD330 – нови USB флашки с капацитет до 128GB

Adata UD330 има интерфейс USB 3.0 и капацитет до 128GB

Два нови модела USB флашки пуска на пазара тайванската компания Adata. Устройствата UD230 и UD330 са изпълнени в дизайн без капаче и имат механизъм с приплъзване, както и възможнoст за прикрепване към различни аксесоари за използване в движение.

UD230 разполага с USB 2.0 интерфейс и капацитет на съхранение до 64GB, докато UD330 има USB 3.1 порт и капацитет до 128GB. Както при много други флаш памети на Adata, производството и на двата модела е базирано на COB (chip-on-board) процес, който позволява по-компактни размери и повишена устойчивост срещу проникване на вода и прах.

Потребителите могат да свалят безплатните софтуерни приложения Adata UFDtoGO и OStoGO, които им позволяват да използват сигурен „No-Trace Browsing”, да компресират информация, както и да прилагат 256-битово AES криптиране и PC-Lock.

Adata UD230 идва с интерфейс USB 2.0 и капацитет до 64GB

OStoGO софтуерът позволява също флашките да бъдат използвани като инсталационни платформи за Windows 7, елиминирайки необходимостта за зареждане от DVD носител. Двата нови модела се очакват скоро на българския пазар от партньорите на Adata.

Коментар