Ричард Ю вижда Huawei лидер при смартфоните през 2019 г.

Huawei се придвижва уверено към първото място на световния пазар за смартфони. През последното тримесечие китайският производител изпревари Apple от второто място и сега пред него е само Samsung.

В началото на 2016 г. шефът на Huawei Ричард Ю обеща, че след две години компанията ще изпревари Apple на пазара за смартфони, а след пет години ще излезе начело.

Първата прогноза на мениджъра вече се сбъдна, макар че не е изключено, както предполагат мнозина анализатори, Apple да си върне второто място още през настоящото тримесечие с очакваните нови модели.

В изявление от тази седмица, на което се позовава CNBC, Ричард Ю увери, че без никакво съмнение Huawei ще заеме трайно второ място на пазара за смартфони през 2019 г.

Нещо повече, той допуска, че неговата компания може да изпревари дългогодишния лидер Samsung. Това, разбира се, е доста трудна задача, предвид голямата разлика между двете компании, но ако тенденциите в продажбите им се запази, е напълно възможно Huawei да стане най-големият доставчик на смартфони в света още в края на 2019 година.

Коментари по темата: „Ричард Ю вижда Huawei лидер при смартфоните през 2019 г.”

добавете коментар...

  1. :о)

    Абсолютно подкрепям Jack… това гонене на 1во място на всяка цена с телефони на половин цена субсидирани от китайското правителство и народна партия…не е нормално.

    Ако това беше компания , която е стартирала по нормален начин а не финансирана ОТГОРЕ
    и която зависеше от печалбата си за да прави растеж…немаше да са в топ 20 😉

  2. пепеляшка

    А ти се казваш Jack 🙂

  3. Jack

    Тъпар анонимен си ти

  4. Anonymous

    Тъп си

  5. Jack

    Ами като ги продават две за лев и едно бакшиш , защо да не са първи.Е и.

Коментар