Новият Ryzen Threadripper е достъпен за поръчки

AMD Ryzen Threadripper 2990WX постига най-висок резултат в многонишковия CPU тест Cinebench R15

Чупещият световни рекорди AMD Ryzen Threadripper от второ поколение вече е достъпен за предварителни поръчки, а от 13 август процесорът ще бъде в наличност. Над 80 ритейл вериги и системни интегратори в цял свят приемат заявки за флагмана 2990WX с 32 ядра и 64 нишки, съобщи AMD.

Гамата процесори от второ поколение се състои от четири модела, като всички те се базират на 12-нанометрова Zen+ архитектура и са съвместими както със съществуващите, така и с новите X399 дънни платки. Проектиран за професионални създатели на съдържание, Ryzen Threadripper 2990WX постига най-висок резултат в многонишковия CPU тест Cinebench R15.

„Създадохме нов стандарт за пазара на високия клас настолни машини, когато пуснахме първия Ryzen Threadripper преди година. Нашата цел с 2-рото поколение Ryzen Threadripper бе да преместим границите за производителността още по-надалеч и да продължим с иновациите на ръба на технологиите”, каза Джим Андерсън, старши вицепрезидент и управител на „Computing and Graphics Business Group” в AMD.

Овърклок екипът на AMD Ryzen успя да вдигне честотите на 2-рото поколение чипове Threadripper 2990WX над 5,1 GHz с течен азот, постигайки рекордна производителност с резултат 7618, като би текущия рекорд за еднопроцесорна система на конкурентния Core i9-7980XE CPU от 5828 точки.

Достъпното безплатно помощно приложение Ryzen Master Software дава широк контрол над CPU  настройките и позволява на потребителите да изстискат всяка капка производителност от техните процесори.

Гамата процесори от второ поколение Ryzen Threadripper

От 13 август създатели на съдържание, ентусиасти и геймъри от цял свят ще могат да изпитат предимствата на новите продукти. Всички AMD Ryzen Threadripper процесори от второ поколение поддържат платформата SocketTR4 с 64 PCIe Gen 3.0 писти и четириканална DDR4 памет с поддръжка на ECC.

Чиповете се поддържат от пълна екосистема от нови и съществуващи X399 платформи още от старта, с вече налични модели дънни платки от производители като ASRock, Asus, Gigabyte и MSI. Заедно с богатия избор от дъна, платформата SocketTR4 се радва и на разнообразие от охлаждащи решения, вкл. новия въздушен кулер Wraith Ripper, показан на Computex 2018.

Онлайн веригите приемат от днес предварителни заявки за новия 32-ядрен, 64-нишков AMD Ryzen Threadripper 2990WX. 16-ядреният, 32-нишков AMD Ryzen Threadripper 2950X CPU се очаква на пазара на 31 август, а дебютът на моделите AMD Ryzen Threadripper 2970WX и 2920X се планира за октомври 2018 г.

Коментар