Samsung пуска потребителски SSD с капацитет 4TB

4-терабайтовият SSD на Samsung е изпълнен в популярния 2,5-инчов форм-фактор

Samsung започна масово производство на първите в индустрията полупроводникови дискове (SSD) с капацитет 4TB, предназначени за потребителския сегмент от пазара. Новите устройства използват 4-битова памет V-NAND, съобщава корейската компания.

4-битовата V-NAND памет може да съхранява с 33% повече данни, в сравнение с 3-битовата V-NAND при запазване на размерите. Скоростта на четене и запис при новите SSD достига съответно 540 и 520 MB/s.

Капацитетът на подобно устройство е достатъчен за съхранение на около 750 филма по 5GB, а прехвърлянето на един филм става само за 10 секунди, подчертават от корейския производител.

Samsung планира да пусне новите SSD устройства във варианти с капацитет 1, 2 и 4 терабайта, изпълнени в популярния форм-фактор 2,5 инча по-късно тази година. Точните срокове и цените не бяха обявени от компанията.

Коментари по темата: „Samsung пуска потребителски SSD с капацитет 4TB”

добавете коментар...

  1. flashko

    ‘Скоростта на четене и запис при новите SSD достига съответно 540 и 520 MB/s.’

    Не се заяждам но скоростите на новите устройства са като на повечето масови стари устройства с изключение на малкото наистина по-бавни със скорости R/W около 350/450. Предимството на новите е капацитета, не скоростта.

Коментар