Samsung добави интелект в новия Galaxy Note9

Интелигентните функции са акцент в представянето на Galaxy Note9

Galaxy Note9, новото допълнение към премиум серията Note на Samsung, идва с последните иновации на корейския производител. С обновен S Pen и интелигентна камера, Note9 ще осигури „перфектно изживяване, където и да сте и каквото и да правите”, казват от компанията.

„Той е проектиран за висока производителност, с мощност и умни технологии, които днешните потребители търсят и от които имат нужда”, заяви Ди Джей Кох, президент и главен изпълнителен директор на отдел „ИТ & Мобилни комуникации” в Samsung, като подчерта, че с Note9 феновете ще извлекат максимума, докато работят и се забавляват.

Батерията с капацитет 4000 мАч позволява на Galaxy Note9 да работи автономно цял ден – за разговори, писане на SMS-и, игри и гледане на филми. Моделът вече се предлага в България във вариант с вградена памет от 128GB и допълнителен слот за памет с размер до 512GB – предостатъчно място снимки, видео и приложения.

Galaxy Note9 е супер мощен смартфон с 10-нм процесор Exynos 9810 с осем ядра и поддръжка на най-високите скорости на мрежата – до 1,2GB в секунда. Специално разработената от Samsung технология за охлаждане Water Carbon Cooling и алгоритъмът за регулиране на производителността, базиран на изкуствен интелект (AI), обезпечават непрекъсната работа на устройството.

6,4-инчовият Super AMOLED дисплей има резолюция Quad HD+ 2960×1440 пиксела

S Pen е характерен за Note серията и определено разширя представата за това какво може да се прави на един смартфон. Създаден първоначално като инструмент за писане и рисуване, сега S Pen се развива с Bluetooth поддръжка (BLE) за нови сценарии на употреба. С едно кликване потребителят може да прави индивидуални и групови снимки, да сменя слайдове на презентация, да пуска или поставя на пауза видео и др.

Galaxy Note9 добавя нови, интелигентни възможности на камерата, вкл. автоматично разпознаване на сцени и незабавно оптимизиране с цел заснемане на максимално реалистично изображение, откриване на недостатъци и известяване на потребителя, ако изображението е замъглено, обектът мига, обективът е замърсен или има фоново осветление, което влияе върху качеството на изображението. Премиум камерата на Galaxy Note9 идва с усъвършенствана технология за намаляване на шума и обектив с двойна апертура, който се настройва спрямо светлината, точно като човешкото око.

6,4-инчовият Super AMOLED Инфинити дисплей с резолюция Quad HD+ 2960×1440 пиксела (516ppi) е допълнен от стерео високоговорители, настроени от AKG и с аудио от Dolby Atmos. Видео порталът YouTube вече обяви Galaxy Note9 като премиум устройство, което е в състояние да предостави най-доброто от платформата.

S Pen разширя представата за това какво може да се прави на един смартфон

Galaxy Note9 е съвместим със Samsung DeX. Потребителите могат да работят по презентации, да редактират снимки и да гледат любимите си шоу програми, директно възпроизведени на телефона им. Може да свържете Samsung DeX към монитор с HDMI адаптери, а Galaxy Note9 може да захранва виртуалния компютър и дори да служи като напълно функционален втори екран.

Новият флагман на Samsung използва бързо безжично зареждане, той е водоустойчив по стандарта IP68 и включва услуги като Samsung Health. Оборудван е още с платформа за сигурност Knox и биометрични опции за сигурност, вкл. сканиране на пръстови отпечатъци, сканиране на ириса и възможности за разпознаване на лице.

Galaxy Note9 предоставя достъп до пълната екосистема на Samsung за устройства и услуги. Може да използвате Galaxy Note9 и SmartThings, за да контролирате свързаните устройства или да свършите повече задачи с Bixby – персонализирания интелигентен асистент, или пък да слушате любимата си музика от Spotify.

Премиум камерата на Galaxy Note9 идва с усъвършенствана технология за намаляване на шума и обектив с двойна апертура, който се настройва спрямо светлината

Смартфонът вече е достъпен за предварителни поръчки от официалните партньори на Samsung България, като офертата включва 400 лв. отстъпка при връщане на стар смартфон от серията Note или 200 лв. при връщане на какъвто и да е смартфон (до 23 август). Samsung обещава и възможност за получаване на остатъчната стойност на върнатото устройство.

Официалните продажби на Galaxy Note9 в България стартират от 24 август в търговската мрежа. Цените започват от 1149,98 лв. с ДДС, според офертата на Виваком за еднократно плащане. Потребителите ще имат избор между три цвята – среднощно черно, лилаво и морско синьо с жълт S Pen.

Коментар