Homtom Zoji Z9 – защитен, мощен и по-специален смартфон

Homtom Zoji Z9 е здрав смартфон, защитен от вода, удари и прах, и същевременно силен като хардуер

В конкурентната надпревара производителите на смартфони търсят всевъзможни начини да разграничат продуктите си. И ако защитата от вода, удари и прах не е достатъчна, какво ще кажете за функции като измерване на пулса, присъщи по-скоро на един друг клас устройства – смарт часовниците…

Водоустойчивият смартфон Homtom Zoji Z9, изпълнен по строгите критерии на стандарта IP68, се предлага на атрактивна цена от $229,99 в глобалния онлайн магазин Tomtop. Този здрав модел издържа също на въздействия като прах и удари, вкл. при падане на устройството, благодарение на алуминиевите рамки, които служат като възглавница и предпазват смартфона.

Homtom Zoji Z9 работи под управление на актуална операционна система Android 8.1

Същевременно, с изчислителните си възможности моделът не отстъпва на останалите смартфони от среден и дори висок клас, като в допълнение са налични и някои по-специални функции. Така например, устройството може да измерва сърдечния пулс на своя притежател. Поставяте пръста си на определена област на екрана и само след няколко секунди ще имате точен резултат за пулса.

Друга особеност на Homtom Zoji Z9 е огледалната повърхност на задния капак, която отразява слънчевата светлина и може да ви помогне по-лесно да намерите смартфона си навън, ако сте го загубили или просто се забравили къде е. Макар че лицевото разпознаване не е уникална характеристика, наличието й в смартфон от този ценови клас също заслужава адмирации.

IP68-сертификатът гарантира устойчивост на Homtom Zoji Z9 при заливане с вода

Разглеждайки спецификациите, не остава съмнение, че това е мощно изчислително устройство. Смартфонът разчита на осемядрен процесор Helio P23 MTK6763 с тактова честота 2GHz, допълнен от сериозен обем памет – 6GB оперативна и 64GB постоянна флаш памет за безпроблемен и гладък мулитатскинг, видео и игри, плюс слот за microSD карти с капацитет 256GB. Моделът работи под управление на актуална версия Android 8.1, с достъп до популярните Google услуги, вкл. Play Store, Maps, Gmail и др.

Екранът на Homtom Zoji Z9 е голям и широк, с диагонал 5,7 инча и резолюция 720p (1440×720 пиксела), изпълнен в съотношение 18:9, с безрамков дизайн и защитно стъкло Corning Gorilla Glass – с две думи, идеален за видео и сърфиране в интернет съответно в двете ориентации (пейзаж и портрет). Две много добри камери гарантират потребителско изживяване „на макс” – основна камера Samsung с резолюция 21MP и предна камера за селфи с резолюция 13MP, плюс HDR поддръжка и режим за разкрасяване на лицето.

21MP камерата със сензор Samsung прави ясни ясни снимки с живи цветове

Достойнство на модела е и батерията с голям капацитет 5500 мАч, която осигурява до 480 часа в стендбай режим и до 29 часа разговори с едно зареждане. Смартфонът поддържа също безжични комуникации NFC, наред със задължителните GPS, Bluetooth и Wi-Fi. Сигурността е двойно обезпечена – със скенер на пръстов отпечатък и лицево разпознаване чрез предната камера за бързо отключване на устройството. Портът за захранване и прехвърляне да данни е реверсивен USB 2.0 Type-C.

Защитеният смартфон Homtom Zoji Z9 е достъпен за покупки от онлайн магазина Tomtop на цена от $229,99 в момента, с безплатна доставка до България. Моделът разполага с два слота за сим карти и може да работи във всички мобилни мрежи – 2G, 3G и 4G. Устройството има размери 15,5х7,8х1,3 см и тежи 250 грама. В комплекта влизат още захранващ адаптер, USB кабел, игла за сим картите и ръководство за потребителя.

Коментар