Хромбуците ще работят и с Windows 10‍

Хромбуците с Pixelbook първи ще предложат възможност за работа с две операционни системи – Chrome OS и Windows 10

Очакванията, че хромбуците (мобилни компютри под управление на Chrome OS), ще могат да работят и с операционна система Windows 10, се потвърждават. Според публикации във форума XDA-Developers, моделите Pixelbook на Google ще поддържат платформата на Microsoft.

По-рано се появиха информации, че Pixelbook ще поддържат работа с две операционни системи, но вече е известно, че притежателите на подобни компютри ще могат да ползват на равни начала всяка от двете платформи, а преминаването от една към друга ОС ще се извършва с гласова команда.

Участници във форума XDA-Developers са открили в Pixelbook потвърждение на това, че хромбуците ще могат да работят както с Chrome OS, така и с Windows 10. В бъдеще подобна функционалност ще стане достояние и на други модели хромбуци.

Единствената особеност на хромбуците за работа с две ОС е обемът на вградената постоянна памет – тя трябва да бъде по-голяма от 40 GB. Всеки потребител ще може лесно да инсталира Windows 10 на своя хромбук, без да е непременно разработчик.

Коментари по темата: „Хромбуците ще работят и с Windows 10‍”

добавете коментар...

  1. Blah

    @Юзер: Виж дали Dell XPS 13, dev edition ще ти свърши работа.

  2. Юзер

    Искам компютър чист неомърсен с уиндоус. За какво ми е когато купувам нов компютър да ме изнудват да плащам за нещо което няма да ползувам.

Коментар