ROG Swift PG27UQ поддържа UHD при опресняване от 144Hz

27-инчовият ROG Swift PG27UQ e сертифициран с DisplayHDR 1000 – топ стандарт за HDR качество

Нов монитор ROG Swift PG27UQ с 27-инчов екран и технология Nvidia G-Sync HDR е първият гейминг модел на пазара у нас, който предлага изображения с качество 4K UHD (3840×2160) при честота на опресняване 144 Hz в режим на овърклок, съобщиха от производителя ASUS Republic of Gamers (ROG).

PG27UQ e сертифициран с DisplayHDR 1000 – топ стандарт за HDR качество. Технологията „quantum dot” позволява на монитора да поддържа 97% от професионалната цветова гама DCI-P3 и 99% Adobe RGB, което придава по-реалистични цветове и хомогенно градиране на нюансите.

В допълнение, PG27UQ е предварително калибриран директно във фабриката и осигурява ∆E индекс на цветна точност под 3.0. Новите адаптивни осветителни тела – прожекционният комплект ROG Light Signal и Light Signature – осигуряват идеалната настройка за игрални сесии. В допълнение, интегрираният светлинен сензор автоматично настройва яркостта, за да предотврати увреждането на очите.

ROG Swift PG27UQ е първият монитор, способен да предава UHD (3840×2160) със скорост за опресняване на кадрите 144Hz в режим на овърклок. За геймърите това означава впечатляващо качество без никакво забавяне на картината, докато играят любимите си игри.

Освен това PG27UQ е оборудван с технология Nvidia G-Sync, която спомага за постигане на върхово гейминг изживяване за всякакъв тип игри: шутър от първо лице, състезателни, стратегически или спортни.

Мониторите, оборудвани с Nvidia G-Sync High Dynamic Range (HDR), предлагат осветеност близка до тази, която усеща човешкото око и много по- богата цветова гама от тази при обикновенните монитори. Тези монитори имат пикова яркост от 1000 cd/m2, няколко пъти по-висока отколкото при стандартните монитори.

PG27UQ разполага със светодиодно фоново осветление с 384 на брой индивидуални осветени зони, които осигуряват мощен контраст за по-богато преживяване и по-естествен външен вид на по-тъмните изображения. Освен това геймърите могат да свързват HDR конзоли или устройства за стрийминг, за да се насладят на висококачествено 4K UHD съдържание.

ROG Swift PG27UQ идва с ергономична стойка, която позволява регулиране чрез завъртане и промяна на височината

PG27UQ е първият и единствен засега гейминг монитор на пазара, сертифициран с DisplayHDR 1000 – утвърден стандарт за HDR представянето на LCD дисплеи, обхващащ  осветление, цветова гама, битова дълбочина и време на стартиране. Това са фактори, които са не само важни за гейминг мониторите, но и за монитори, използвани от професионалисти и създатели на съдържание, подчертават от производителя.

ASUS ROG Swift PG27UQ идва калибриран директно от фабриката за по-голяма точност на цветовете, с индексът ΔE (Delta-E) на цветова разлика под 3.0. Благодарение на IPS панела, който включва технологията „quantum dot”, PG27UQ осигурява по-ярки изображения и поддържа професионален цветен диапазон от 97% DCI-P3/99% AdobeRGB. DCI-P3 има 25% по-широка цветова палитра от sRGB, което означава по-реалистични цветове и широки ъгли на гледане.

С технологията за осветяване ASUS Aura Sync, ROG Swift PG27UQ осигурява ярко осветление, което може да бъде синхронизирано с други съвместими компоненти или периферни устройства  за разширена RGB екосистема. Интегрираната система за светлинна сигнализация ROG в горната част на монитора позволява на геймърите да проектират логото ROG на стената или бюрото си.

Освен това мониторът включва TÜV Rheinland-сертифицираните технологии ASUS Ultra-low Blue Light и Flicker-free, които предпазват от негативните ефекти върху очите на синята светлина и ефекта на трептенето на екрана. ROG Swift PG27UQ идва с ергономичен статив, който позволява регулиране чрез завъртане и промяна на височината, така че геймърите да се насладят максимално на игрите и винаги да имат идеален ъгъл на гледане.

Коментар