Вистеон България стартира Инженерна академия 4

В София се намира най-големият развоен център на Вистеон в света, с над 800 специалисти

Най-големият развоен център на Вистеон – този в София – стартира своята ежегодна Инженерна академия. За четвърта поредна година компанията ще търси и обучава нови попълнения на екипите си. Официалният старт на Академията е насрочен за началото на месец октомври.

Инициативата е свързана с директния подбор на специалисти с инженерни профили, фокусирани върху дизайн на електроника, разработка на софтуер за автомобилната индустрия, автономни автомобили и други направления, в които компанията реализира своите проекти.

Целта на Академията е да ускори усвояването на базови знания за електрониката на вградените устройства. След подбор на кандидатите, допуснатите в новото издание на инициативата ще преминат теоретични и практически обучения, обхващащи разработка на C/C++, електроника и софтуер за вградени системи, структури от данни и алгоритми, обекто-ориентиран дизайн, автономно шофиране и машинно обучение.

Обучителните курсове продължават 4 месеца, а след тях успешно завършилите ще могат да продължат като стажанти или ще получат предложение за заемане на позицията младши инженер и да работят по проекти на Вистеон България, свързани със световните автомобилни гиганти Daimler, BMW, Porsche, VW, Mazda, GM, Peugeot, Citroen, Renault, Ford и др., уточниха от компанията.

90% от завършилите инженерната академия на Вистеон вече са част от компанията

Вистеон е водещ разработчик и доставчик на електроника и решения за свързване с мобилни устройства на повечето световни производители на автомобили. Развойният център в София е най-големият на компанията в световен мащаб. Над 800 инженери тук отговарят за архитектурата и разработването на хардуера, механиката и софтуера на най-авангардните продукти на Вистеон.

Коментари по темата: „Вистеон България стартира Инженерна академия 4”

добавете коментар...

  1. :)

    След като им избягаха толкова много от свестните служители, няма как да е различно 🙂

Коментар