Radeon Pro V340 прави по-ефективна виртуализацията

Radeon Pro V340 е единственото в индустрията хардуерно-базирано графично виртуализационно решение, подпомогнато от SR-IOV и мощната Vega архитектура за съвременните задачи за визуализация

AMD обяви графичната карта Radeon Pro V340, която се явява високопроизводително решение с два GPU, предназначено за осигуряване на виртуална десктоп инфраструктура (Virtual Desktop Infrastructure  – VDI) за работа с най-интензивните визуализационни натоварвания като CAD моделиране, десктоп-като-услуга (DaaS) и рендериране.

Radeon Pro V340 е базирана на усъвършенствана AMD Vega архитектура, оптимизирана за екстремна производителност и висока плътност за виртуализирани среди, стана ясно на VMworld в Лас Вегас, Невада. Това е първото VDI хардуерно решение, снабдено с 32GB ултрабърза НВМ памет от второ поколение, осигуряваща висока пропускателна способност за данните при най-сложните проектантски задачи.

Новата графична карта разчита на AMD MxGPU – единственото в индустрията хардуерно-базирано GPU виртуализационно решение. В нея се използва технологията SR-IOV (Single Root I/O Virtualization). Съчетавайки софтуерни и хардуерни технологии, предлагащи виртуализирана графика за съвременния облак, AMD MxGPU осигурява бърза, стабилна и предвидима производителност с най-високата индустрията потребителска плътност, без да са необходими лицензионни такси за крайните потребители.

Radeon Pro V340 разполага с усъвършенствани функции за сигурност и ще помогне ценово-ефективно да се ускорят съвременните виртуализационни задачи в информационните центрове, подчертаха от AMD. Графичната карта ще позволи на клиентите защитено да предлагат виртуализация на десктоп среди и приложения и за най-натоварващите графични задачи, допълват от VMware.

„С Radeon Pro за VMware, администраторите лесно могат да настроят VDI среда, бързо да инсталират виртуални GPU към съществуващите виртуални машини и да осигурят с ресурси стотици професионалисти, само с няколко щраквания на мишката”, казват от лидера във виртуализацията.

С повишена плътност, по-бърз кадров буфер и подобрена защита, графичната карта AMD Radeon Pro V340 е нов избор и за клиентите на Citrix, като ще им осигури достатъчно мощност в техния Citrix Workspace, дори за най-натоварващите приложения.

AMD Radeon Pro V340 се очаква на пазара през 4-то тримесечие на 2018 г. Цената на картата все още не е обявена от производителя.

Коментар