Софтуерен дистрибутор стартира портал за онлайн услуги

ДЕН България ЕООД, бившият софтуерен дистрибутор на AVG за България и известна бургаска фирма за дизайн, програмиране и хостинг на сайтове, промени името си на Digital Enterprise Network (Диджитал Ентърпрайз Нетуърк – DEN).
Промяната е свързана с разширяване на дейността на фирмата и навлизане на пазара на готови онлайн услуги, обясни управителят Ивайло Тинчев.
Освен софтуера на AVG Technologies, бургаската фирма дистрибутираше продуктите на Acronis, GFI Software и други световноизвестни компании. През 2007 г. дейността по дистрибуция на софтуер е изцяло прехвърлена в нова фирма – „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД.
С новото име публично обявяваме намерението си да влезем на един нов за нас пазар – този на готовите онлайн услуги, разположени в единна свързана цифрова мрежа, каза Ивайло Тинчев, собственик на фирмата. DEN ще предложи разнообразни и лесни за използване онлайн приложения.
Наскоро, заедно с представянето на името си, компанията стартира неофициално бета версия на своя нов портал Den.bg, който за момента вече предлага търсачка за страници, достъп до новини от множество сайтове, ежедневна прогноза за времето и онлайн игри.
Промяната на името няма да засегне договорните отношения с партньори и клиенти, както и условията по предлаганите услуги, заявиха от компанията.

Коментар