Добавка за браузър ускорява Flickr

Допълнителен модул за браузъра Firefox ускорява работата с популярната онлайн услуга за споделяне на снимки Flickr.
С помощта на приложението Flickr Gallery Plus потребителите могат да разглеждат мигновено пълните версии на всички снимки, без да им се налага да презареждат страници.
Веднъж инсталирана, добавката извлича предварително снимките в пълния размер, като позволява бързо разглеждане на големи колекции, както чрез кликове с мишката, така и и чрез стрелките на клавиатурата.
Приложението включва собствен инструмент за разглеждане на слайдовете, който обаче не заменя този на Flickr, а осигурява наличието на всички предварително изтеглени снимки, без да се напуска страницата.
Потребителят може да зададе колко време да се показва всяка фотография, като продължителността варира от 1 до 5 секунди.
Flickr Gallery Plus намалява наполовина зарежданията на страници за потребители, които използват интензивно Flickr. Навигацията и инструментът за разглеждане на снимките са същите както в основното приложение.
Потребителите на Firefox могат да активират или изключат добавката чрез настройка, разположена в долния край на браузъра.

Коментар