KeePass – пази сигурно паролите

Програмата KeePass беше обновена до версия 1.12. Това е лесно за използване приложение с отворен код, предназначено да съхранява сигурно паролите на потребителя.
Паролите се пазят в криптирана база данни, която може да бъде отключена само с мастер ключ и/или ключ-диск. Базата се състои от единствен файл, който лесно се пренася от един компютър на друг.
KeePass Password Safe поддържа групи от пароли. С помощта на drag-n-drop функция потребителите могат да преместват паролите в произволен прозорец. Налична е и функция за автоматично въвеждане на данните за логване, която се активира с натискане на “горещ” клавиш.
Бързо копиране на пароли или потребителски имена в клипборда на Windows е възможно с двоен клик върху специфично поле на списъка с пароли.
KeePass Password Safe може да импортира данни от различни формати като CSV, CodeWallet TXT и CounterPanes PwSafe. Списъкът с пароли пък може да се експортира в TXT, HTML, XML и CSV файлове, както и, разбира се, да се разпечата.
Базата е криптирана чрез най-сигурните алгоритми в момента – AES и Twofish. Програмата се продава с генератор на пароли, като потребителят може да дефинира дължината, символите и пр. Множество плъгини позволят лесно разширяване на функционалните възможности.
Даунлоуд: KeePass Password Safe

Коментар