Acer Swift 7 идва с претенция за най-тънкия и най-лек ноутбук

Ултрабукът Acer Swift 7 е тънък само 10 мм и тежи по-малко от килограм

Acer обяви нов модел ноутбук от линията Swift, по-лек и по-тънък от своите предшественици и нещо повече – недостижим по тези показатели на световния пазар към момента.

Моделът Acer Swift 7 направи своя дебют на мащабна пресконференция в навечерието на IFA 2018 в Берлин. Разликата в размерите между новото и старото поколение Swift е значителна – представеният вчера модел е с около 15% по-компактен.

При новия Swift 7 екранът заема 92% от площта на капака, а дебелината на рамката е само 4,27 мм, което е рекордно постижение за ноутбук. Теглото на ултрабука не превишава 1 кг. Като се има предвид, че 15-инчовият модел SF515-51T тежи 990 грама, Swift 7 е под тази стойност.

Разликата в размерите между новото и старото поколение Swift е значителна

Корпусът на ноутбука е изготвен от сплав на магнезий и литий, която е по-лека от алуминия. Моделът стъпва на процесор Intel Core i7 от осмо поколение и по-точно Core i7-8500Y от семейството Amber Lake-Y, представено по-рано тази седмица от Intel.

Що се отнася до паметта, Swift 7 идва с 16GB RAM и полупроводников диск (SSD) с капацитет до 1TB. Очаква се ноутбукът да излезе на пазара през ноември или в началото на следващата година. Цената не беше обявена от Acer.

Коментари по темата: „Acer Swift 7 идва с претенция за най-тънкия и най-лек ноутбук”

добавете коментар...

  1. Юзер

    Хубаво, но какво правиме с хардуерните дефекти и уязвимост Spectre Meltdown? Ще трябва не осмо, а десето поколение процесори да изчакаме, за да оправят и решат на 100% този проблем.

Коментар