Половината iPhone потребители щели да си купят нов модел

Все повече жени искат iPhone, установи американско проучване

Повече настоящи потребители на iPhone и с по-голяма вероятност планират да обновят смартфоните си, отколкото през миналата година, установи проучване на компанията Loup Ventures.

48% от анкетираните притежатели на айфони в САЩ са изразили готовност да придобият един от новите модели iPhone, излезли при 2018-а, в рамките на една година. Това е значително по-високо ниво, в сравнение с миналата година, когато „ъпгрейд” възнамеряваха да направят едва 25% от анкетираните.

Прави впечатление, че сред анкетираните потребители на Android расте броят на жените, които желаят да преминат към iPhone – от 12% през миналата година до 19% в настоящото проучване. Резултатите са в унисон с последните прогнози, че линията iPhone за 2018 г. ще се окаже най-успешната от излизането на iPhone 6 през 2014.

Една от главните причини за подобен пик в търсенето на нови iPhone устройства е достъпният като цена модел с 6,1-инчов LCD екран, който ще бъде лансиран от Apple като по-евтина алтернатива на обновения 5,8-инчов iPhone X и 6,5-инчов iPhone X Plus, отбелязва 9to5mac.

Коментари по темата: „Половината iPhone потребители щели да си купят нов модел”

добавете коментар...

  1. Pesho Skutera

    Войната м/у iPhone и телефоните с андроид (защото iPhone е телефона а iOS е операционната му ситема) ще е вечна. Не може ли всеки да ползва това, което му е удобно за неговия случай и да няма ядене на тази тема по форумите и коментарите :).

    Лично аз в момента имам iPhone 7 и обмислям да го обновя до следващ модел след като излезе септември месец тъй като цикъла 2 години минава тогава.

    Преди 2 години бях с Nexus 5X но Google обявиха безбожно скъпия Google Pixel който струваше колкото а дори и повече от iPhone 7 и си казах “като ще е гарга ще е роваша”.
    В момента за нищо не бих си сменил iPhone. Просто като видиш колко е удобно и незабиващо колкото андроида всичко ще разбереш за какво става въпрос. Много Андроид юзери не са пробвали iPhone и не би трябвало да дават мнения без да са ползвали такова нещо поне за месец.

    80% от Андроид потребителите са такива, които нямат много възможности да дадат 1400-1600 лв за телефон и предпочитат нещо от класа на Huawei за цена до 600-700лв и в това няма нищо лошо.

    От друга страна 99% от потребителите на iPhone са хора с по висок доход, за които тези 1400-1600лв не са толкова голям проблем и предпочитат качеството, което Apple предлагат. Постоянните ъпдейти до най новата версия на операционната система, незабиването на приложения.

    Идеята ми е, че за всеки влак си има пътници.

    Фразата веднъж на Apple винаги на Apple е валидна в моят случай.

    PS: Имам и Macbook Pro и интеграцията м/у двете устройства е много добра. 🙂

    Всеки да си ползва това, което му харесва и нека има мир в душите ни 🙂

  2. да

    Oт 2005 съм с BlackBarry и за нищо на света не бих го подменил с нищо друго. Липсва ми BlalckBarry 10 OS която им най-добрата система за съхраняване на мейли за това ползвам стар BB -Z10 за тези цели като резервен (втори) телефон.
    Жената и дъщерята никога няма да използват нещо различно от ябълката. Всичко е въпрос на вкус и навик.

  3. Yo

    Hai, оставяме настрана това, че Айфон се произвежда в Китай. Цифрите показват, че хората си купуват скъпи китайски телефони с по-добра камера и показатели от айфон – Huawei P20 pro и др. Пазарният дял на Apple пада. Няма смисъл от злоба, просто Андроид предлага по-свободна платформа с по-добър AI (GA срещу Сири). Нормално.

  4. Him

    Ще умрем от смях. Виждал съм iPhone и съм го разглеждал, има много бъгове и не е нищо особено, а сметищата в Щатите сигурно преливат от работещи айфони, защото феновете на “Епъл” решават да си купят поредния чисто нов.Бай дъ уей, “Епъл” мисли българите за аборигени, защото няма българско меню на айфоня.

  5. Hai

    Ще умрете от завист и злоба малки зелени дроидчета. Най добрите телефони са Айфоните. Всичко друго са скъпи китайски и корейски САПУНЕРКИ. Хак да ви е.

  6. Him

    Попитали радио Ереван:
    – Как се доят овце?
    – Като пуснеш нов iPhone на пазара…

Коментар