Нова версия на Skype за Mac споделя екрани

Нова версия на популярния софтуер за мигновени комуникации Skype се очаква да зарадва тази седмица потребителите на Mac компютри.
Skype 2.8 бета включва интегриран конектор за “горещи” Wi-Fi точки. За първи път и само за Mac OS X новата версия предлага възможност за споделяне на екрани в гласовите, видео- и чат комуникации на Skype.
Потребителите ще могат да пускат едновременно всички четири канала с приемлима производителност, са заявили представители на Skype пред CNET News.
Функцията “screen sharing” е полезна освен за бизнес употреба, но и за персонални приложения – хората могат да споделят снимки и видео, например.
Вграденият Wi-Fi конектор ще даде на потребителите възможност за достъп до горещи точки в мрежата Boingo срещу 19 цента на минута. Boingo има около 85 000 точки по целия свят.
Wi-Fi характеристиката ще е от полза за притежателите на лаптопи MacBook. Плащането на минута е по-изгодна алтернатива от месечните такси за трафик, който обикновено остава неоползотворен (както е и при интернета от мобилните оператори в България).
Въпреки, че един от основателите на Skype, Никлас Зенстром, стартира глобалната Wi-Fi мрежа Fon, версия Skype 2.8 не поддържа тази система.
Обновлението за Mac предлага аватари с по-големи размери, нов начин за управление на чат прозорците, както и възможност за задаване на приоритети на чат разговорите. Подробно възможностите на Skype 2.8 бета за Mac OS X са описани в Disruptive Telephony.

Коментари по темата: „Нова версия на Skype за Mac споделя екрани”

добавете коментар...

  1. Потребител

    И понеже преписвате безогледно материалите си от чужди източници и не си правите труда само да проверите написаното, да ви кажа нещо, което здраво пропускате освен другите екстри – тази бетаверсия на Skype за Mac идва с локализация на български.
    Горещите точки в България са 0 на брой. Услугата за бежичен достъп до интернет се нарича Skype Access. Предлага се съвместно с http://www.boingo.com, като потребителите заплащат със Скайп кредит. Не може да поддържа Фон, твърдението ви е смехотворно, ако се запознаете отблизо.
    И последно „скрийн шеринг“ на български се нарича споделяне на екрана. С тази нова функция, въведена за пръв път само за потребителите на макинтоши, става възможно да се обменя съдържание в реално време. На новата функция ѝ предстои светло бъдеще, защото практическите приложения в работата и дома са многобройни.

    Към днешна дата: функцията е достъпна и за потребителите на версията за Уиндоус с версия 4,1. от своя страна тази бетаверсия за Мак (за която сте (пре)писали) вече ене е бета-, а публична версия от днес, 20-ти юли.
    Версия 2.8.0.659. Честито!

  2. TechNews.bg

    и ще бъде кирилизирана евентуално http://www.apple-bg.com/forums/viewtopic.php?t=5533

Коментар