Фарин Груп АД внедрява цялостно ERP решение

Фарин Груп АД стартира проект по внедряване на цялосто ERP решение, което трябва да отговори на ръста в бизнеса на компаниите от дружеството.
Информационната система SAP ERP ще осигури всеобвхватна организация и съхранение на информацията, необходима за вземане на управленски решения, съобщиха от изпълнителя на проекта Варна Бизнес Сървисиз ЕООД (VBS).
Решението ще оптимизира и автоматизира бизнес процесите, ще осигури ефективно управление и цялостен контрол на процесите по снабдяване, продажби, инвентаризация и управление на складови наличности.
SAP ще даде възможност на Фарин Груп АД бързо да изготвя консолидирани финансови отчети и да ги представя в Комисията за финансов надзор и Българска фондова борса.
Икономическата група Фарин, в чиято основа е Фарин АД, обединява дъщерни, асоциирани и свързани дружества в различни сфери: търговия със селскостопанска продукция, стоки за земеделието, горива и земеделска техника; услуги като транспорт, автосервиз, застраховане и лизинг; производство на семена и фуражи.
В групата има и дружества, които функционират извън сферата на селското стопанство, а именно: строителство и производство на мебели и интериорни врати.
Проектът по внедряване на SAP ще продължи 7 месеца, уточниха от Варна Бизнес Сървисиз.
Един от най-големите и най-добре развиващи се сегменти на пазара на софтуер в България, този на ERP системите, продължава сравнително успешното си представяне, но вече с коригирана прогноза за ръст – значително под коментираните от някои анализатори около 20%, съобщи наскоро CBN Pannoff, Stoytcheff & Co.
През 2008 година общият брой на успешните ERP инсталации в България ще надхвърли 700, твърдят експертите от агенцията за пазарни проучвания и анализи.
Номер едно по обем продажби в ERP бизнеса за предходната година е SAP, следвана от Microsoft и Oracle, показват резултатите от годишното проучване на CBN.

Коментар