Windows 7 няма да излезе тази година

Дали от прекомерна предпазливост или по други съображения, Microsoft охлади ентусиазма на РС доставчиците, като им каза да не очакват тази година Windows 7.

Висш мениджър на компанията заяви в интервю за CNET News, че Microsoft иска да пусне по-бързо новата операционна система, но ще направи това, когато качеството е на необходимото ниво.

“По-рано винаги е по-добре, но не за сметка на екосистемата и качеството”, се казва в интервюто. Windows 7 може би няма да е готова за ваканционния сезон в края на тази година, предупредиха от компанията.

CEO-то на Microsoft Стив Балмър пък ще обяви бета версия на Windows 7 на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас. Очаква се главният изпълнителен директор на компанията да демонстрира някои от възможностите на новата ОС.

Бета версията на Windows 7 е на разположение на техническите тестери и участниците в програмите TechNet и MSDN, а в петък ще стане публично достъпна. Според наскоро проведени тестове от ZDNet, бетата на Windows 7 превъзхожда по бързодействие Vista и XP при работа с реални приложения.

Междувременно стана ясно, че Microsoft е сключила споразумение с Dell, по силата на което всички нови РС-та на американския производител ще се доставят с инсталирана по подразбиране търсачка Windows Live – ход, който е насочен срещу доминиращата роля на Google в търсенето.

Коментар