Популярен браузър за анонимно сърфиране вече е в Google Play

Tor Browser е създаден да предпазва потребителите на интернет от шпиони

Най-популярният браузър за анонимно сърфиране в интернет вече е достъпен като мобилно Android приложение в официалния онлайн-магазин Google Play.

Tor Browser, наличен в момента като алфа версия, изисква от потребителите да инсталират и приложение Orbot, което създава прокси-връзките. Във финалната версия на браузъра обаче това изискване ще отпадне, уточнява разработчикът.

Като се има предвид, че анонимизиращият браузър все още е в алфа версия, възможно е потребителите на Android да се натъкнат на проблеми във функционалността на приложението. Към момента не съществува версия на Tor Browser за iOS устройства.

Анонимизиращите браузъри от рода на Tor станаха особено популярни след разкритията на бившия агент на ЦРУ Едуард Сноудън, който изнесе доказателства как специалните служби масово шпионират потребители по цял свят, вкл. държавни ръководители.

Даунлоуд: Tor Browser за Anrdroid

Коментари по темата: „Популярен браузър за анонимно сърфиране вече е в Google Play”

добавете коментар...

  1. Може и по-добре

    Анонимен е силно казано. Tor е мрежа за обикновените потребители, които искат да скрият самоличността си пред цивилни сайтове и системи. Tor – не ви скрива за целия свят, а само затруднява идентифицирането Ви.

  2. (c:

    Самият браузър не е анонимен, а е доста добре известен.

    Анонимизиращ браузър е.

Коментар