Гейминг контролер управлява гигантска машина

Работници управляват машините на The Boring Company с геймърски Xbox контролер

Един от великите проекти в развитие на Илон Мъск е прокарването на тунели за супербърз транспорт под мегаполисите. На помощ тук идват геймърски технологии.

Работниците на The Boring Company – компанията, ангажирана в проекта, управлява своите гигантски машини с помощта на контролера за конзолата Xbox, става ясно от видео, разпространено в Twitter.

Не се съобщава дали първоначалната идея на инженерите на компанията е била да използват подобна технология, или някой просто е реализирал една екстравагантна идея, но е факт, че видеото е публикувано на официалната страница на The Boring Company.

Не за първи път геймърски контролери намират приложение извън света на игрите. Така например, атомната подводница USS Colorado използва Xbox контролер за управление на оптичния перископ.

От друга страна, Илон Мъск често прибягва до ефектни ПР изяви, за да поддържа висок интерес към проектите на своите компании, а вероятно и да отклонява вниманието от много проблеми, които съпътстват реализацията им, особено с електромобилите Telsa.

Коментари по темата: „Гейминг контролер управлява гигантска машина”

добавете коментар...

  1. Елементарно Уотсън

    Взел е пари от Microsoft, за да прави реклама на конзолата Xbox. 🙂

Коментар