Два нови Ryzen процесора идват с повишена честота

Нови Ryzen процесори разширяват избора на ОЕМ производители и системни интегратори

AMD пусна на пазара два нови чипа от семейството Ryzen – модели Ryzen 5 2500X и Ryzen 3 2300X – и обяви, че настолният компютър Acer Nitro N50-100, базиран на Ryzen 5 2500X, вече се предлага в няколко региона по света.

Новата линия процесори дават възможност на OEM производители и системни интегратори да разработват свои атрактивни системи, насочени към клиенти, които искат да получат напълно готови РС за игри, филми, семейни забавления или настолни машини с малък форм фактор.

И двата Ryzen процесора имат 4 GHz Max Boost (максимално повишена) тактова честота, като използват новите Precision Boost 2 и XFR 2 алгоритми, въведени с 2-рото поколение Ryzen настолни чипове.

Уникалното в дизайна на Ryzen 5 2500X и Ryzen 3 2300X е това, че разполагат с активирани CCX характеристики (Cisco Compatible eXtensions, CCX). Те са изработени по 12-нм технология, със „Zen+” архитектура на ядрата и са с около 8-10% по-бързи в едно- и многонишкови задачи от предишното поколение.

С до 4 ядра и 8 нишки, 65W TDP и поддръжка на DDR4-2933MHz памет, новите Ryzen процесори лесно ще се интегрират в мейнстрийм платформата на AMD.

Също както съществуващите Ryzen X чипове, те са отключени за донастройка на производителността, поддържат Precision Boost Overdrive (РВО) с подходящи дънни платки и са съвместими с дъната с цокъл AM4.

Коментари по темата: „Два нови Ryzen процесора идват с повишена честота”

добавете коментар...

  1. Иван

    По-бързо ще сваряват кафето!

Коментар