HP Metal Jet ускорява прехода към Индустрия 4.0

HP Metal Jet вече навлиза в големи производствени предприятия

HP обяви най-иновативната в света технология за 3D печат на метали за масова продукция, за да ускори четвъртата индустриална революция. Новият HP Metal Jet е до 50 пъти по-продуктивен, предоставя ниска цена и висококачествени части, съобщават от компанията.

HP Metal Jet се внедрява от производители като GKN Powder Metallurgy и Parmatech за производство на метални части. С технологията ще бъдат извършвани поръчки за компании като Volkswagen и Wilo и иновативните лидери във вертикалния пазар като Primo Medical Group и OKAY Industries.

HP представи също услугата Metal Jet Production Service, която дава възможност на потребителите по света бързо да създават 3D проекти, да произвеждат крайни части в големи обеми и да интегрират HP Metal Jet в техните дългосрочни планове за производство.

HP Metal Jet е новаторска технология, която използва повече от 30-годишниния опит в печата и химичните иновации на HP. С размер 430x320x200 мм, 4 пъти по-добро впръскване на дюзите и 2 пъти повече ленти за печат и значително по-лека спойка, HP Metal Jet предоставя по-висока производителност и надеждност, на достъпна цена и ниски оперативни разходи, в сравнение с другите решения за 3D печат на метали.

HP Metal Jet ще предлага части от неръждаема стомана, които имат изотропни свойства, покриващи или дори надминаващи ASTM и MPIF стандартите.

HP Metal Jet ускорява масовото производство на метални части

„Ние сме в повратната точка на една вълнуваща нова ера, от която няма да има връщане назад: бъдещето на масовото производство с 3D печат. Новата технология HP Metal Jet ни дава възможност да разширим нашия бизнес като развиваме нови възможности, които преди струваха прекалено скъпо”, казват от GKN Powder Metallurgy.

Volkswagen, един от най-големите и най-иновативни производители на превозни средства в света, интегрира HP Metal Jet в своята дългосрочни планове за дизайн и производство. Сътрудничеството между Volkswagen, GKN Powder Metallurgy и HP дава възможност за бързо производството на масови персонализирани части като индивидуални ключодържатели и външни табели.

Дългосрочният план на Volkswagen да използва HP Metal Jet включва също така и производството на функционални части със значителни структурни изисквания като копчета за смяна на предавките и огледални стойки. Когато иновациите, като например електрическите превозни средства, влезнат в масовата продукция, използването на HP Metal Jet се очаква да има и допълнителни приложения като производство на олекотени напълно сертифицирани за безопасност метални части.

HP Metal Jet ще позволи бързо производството на масови персонализирани части като индивидуални ключодържатели

В услуга на медицинската индустрия, HP също си партнира с Parmatech, компания от семейството на ATW, за да разшири масовата продукция на Metal Jet части за своите клиенти, включително OKAY Industries, Primo Medical Group и други.

„Очакваме с нетърпение да внедрим HP Metal Jet в нашите предприятия и да започнем да произвеждаме сложни части като хирургически ножици и ендоскопски хирургически челюсти, както и нови елементи и геометрии, невъзможни за производство до сега със стандартните металообработващи технологии”, заявиха от Parmatech.

През първата половина от 2019 г. потребителите ще могат да качват 3D проектирани файлове и да получават висококачествени части в големи обеми, благодарение на Metal Jet Production Service. Частите ще бъдат произведени в сътрудничество с партньорите на HP GKN Powder Metallurgy и Parmatech, за да се осигури най-високият стандарт на инженерно и производствено качество.

HP Metal Jet решения ще бъдат предлагани за под 399 000 щатски долара, а доставките ще започнат през 2020 г. за първите клиенти и през 2021 г до по-широк кръг от потребители. Вече са възможни резервации за предварителна поръчка на Metal Jet системи.

Коментар