Kingston влиза шумно на пазара за SSD устройства

Производителят на памети Kingston използа изложението CES в Лас Вегас, за да обяви първите си SSD продукти за корпоративния и консуматорския сектор.
Анализаторите отдавна очакваха дебюта на компанията на SSD (Solid-State Drive) пазара.
Kingston започва с два продукта, за които твърди, че имат най-висока производителност. SSDNow E Series и SSDnow M Series се базират на дизайн на Intel SSD.
Корпоративният E модел идва с капацитет 32GB и технология с клетки на едно ниво (SLC). Според производителя, устройството чете данни със скорост 250MB/s и записва при 170MB/s.
Моделът M с капацитет 80 GB се базира на по-евтината технология MLC (клетки на няколко нива). Скоростта на четене е както тази на E устройството, но в записа M отстъпва до 70MB/s.
Корпоративният модел струва към 656 евро, докато SSD дискът за консуматорския пазар има цена от 482 евро.
Направихе много изследвания, преди да влезем на този пазар, казва европейският продуктов мениджър на Kingston Джим Селби. Той вижда приложението на 32GB устройство в центровете за данни, в системите за финансови транзакции и сървъри за електронна търговия, където ще осигури бърз достъп до най-важните данни.
Сега сме в период на преход, цените ще паднат през годината, а SSD технологията ще се усъвършенства, допълва мениджърът на Kingston.

Коментар