Huawei обяви кога ще пусне 5G смартфон

5G ще осигури десетки пъти по-плавен стрийминг на видео, посочи Ху Хукун – ротационен председател на Huawei

Huawei Technologies, най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, ще пусне първия си смартфон за работа в 5G мрежи около средата на следващата година, съобщи Yicai Global, позовавайки се изявление на ротационния председател на компанията Ху Хукун на Световния икономически форум.

5G услугите ще направят стриймингът на видео и друго съдържание почти 40 пъти по-плавен, в сравнение с 4G, заяви Хукун по време на годишната среща на „Новите шампиони“. Мениджърът на Huawei смята, че до 2026 г. пазарът на 5G ще достигне около 131 милиарда долара.

Събитието, известно още като „Летен Давос форум“, бе открито вчера в Тиендзин, Северен Китай. Наред с други въпроси, на форума се обсъждаха китайските 5G мрежи, които ще бъдат пуснати в експлоатация през следващата година, вкл. регулаторните пречки пред разпространението на технологията и търговската стойност за потребителите.

5G несъмнено ще бъде по-сигурна технология от 4G, каза Ху, добавяйки, че поради огромното количество данни, които ще бъдат предавани, 5G използва 256-битово криптиране, в сравнение с 128-битовото при 4G.

Huawei вече въвежда технология за защита на данните в 5G устройствата си. По думите на Ху Хукун, компанията е сключила договори с повече от 50 бизнес партньора от цял свят, откакто 5G стандартите бяха ратифицирани през юни тази година.

Коментар