Huawei обгрижва потребителите на iPhone, дава им батерии

Huawei се опитва с мека сила да подкопава доверието в iPhone

Apple продължава да бъде на прицел от изместилия го от второто място при смартфоните Huawei. Китайският производител първо благодари на ИТ компанията от Купертино за липсата на иновации в iPhone XS, а сега в познатия ироничен стил започна да раздава портативни батерии на потребителите на iPhone.

Според публикация в Gizchina, в първия ден от продажбите на iPhone XS и XS Max в Сингапур наети от Huawei младежи са раздавали портативни батерии на чакащите на опашка да си купят новия айфон. Става въпрос са стотици устройства Huawei SuperCharge с капацитет 10 000 мАч, които струват около 60 долара.

Ето портативна батерия. Ще ви трябва. С любезното съдействие на Huawei“, пишело на кутиите. Това е явен намек, че новите iPhone смартфони не предлагат подобрение във времето за автономна работа.

Huawei обещава, че неговите флагмани Mate 20 и Mate 20 Pro ще издържат по-дълго и ще се зареждат по-бързо с помощта на 40-ватово зарядно устройство. Компанията ще представи двата смартфона на пресконференция в Лондон, насрочена за 16 октомври.

Коментар