Скоро: Браузър Chrome за Mac и Linux

Интернет гиганът Google обяви, че се надява още през първата половина на годината да съумее да пусне версии за Mac и Linux на своя браузър Chrome. В момента софтуерът за сърфиране в уеб е достъпен само за Windows.
Версиите за Mac OS X и Linux се подготвят в паралел, съобщи пред CNET News Браян Раковски. Разработките са на етап “базова обвивка” (shell), която може да показва уеб страници.
Тестовият “шел” обаче е все още твърде суров. В момента програмистите работят по неговата стабилност и едва след това ще добяват характеристики.
Липсата на Mac версия се оказа втората по значимост бариера за преминаване на потребители към Chrome, сочи проучване от ноември миналата година. Първият фактор е производителността.

Още през септември миналата година Сергей Брин, един от основателите на Google, каза пред Уолстрийт Джърнъл, че версия на Chrome за Mac ще излезе след няколко месеца.

Междувременно Google пусна обновление за Chrome, което отговаря на най-желаното искане от потребители и разработчици – разширенията. Именно те осигуриха големия успех на браузъра Firefox. 

Дълго време и Google допринасяше за популярността на Firefox, но собствените интереси наложиха нова политика спрямо най-сериозния конкурент на Internet Explorer.

Новата версия Chrome 2.0.156.1 поддържа "Greasemonkey" скриптове за къстомизиране на браузъра, с което Google поставя основата за разширения.
Google ика да осигури чрез Chrome по-висока производителност при браузване и работа с уеб приложения, посочват от компанията.

по темата: „Скоро: Браузър Chrome за Mac и Linux”

добавете коментар...

  1. TechNews.bg

    Не махам сафарито. В крайна сметка какво токкова му трябва на един брозър, компакт и функционалност. Другата работа е, че банки и разни други правят алъшвериш софт, та си трябва и един фирефох.

Коментар