Отварят нов софтуерен център в София

Посланик Ема Хопкинс подчерта, че новият софтуерен център на Ocado e пример за това как една британска компания може да се възползва от възможностите на България като място за развитие на своя бизнес

Нов софтуерен център в София отвори британска компания, която разработва цялостните платформи за онлайн търговия на супермаркети Ocado и Morrisons. Плановете на Ocado Technology предвиждат утрояване на екипа от софтуерни специалисти.

Новият софтуерен център на Ocado e чудесен пример за това как една британска компания може да се възползва от възможностите на България като място за развитие на своя бизнес“, заяви Ема Хопкинс, посланик на Великобритания у нас.

Ocado Technology разработва софтуер и системи в пет иновативни технологични сфери: изкуствен интелект, роботика, интернет на нещата, големи данни и облак. Компанията разполага със стратегически центрове в Обединеното кралство, Полша, Испания и България.

Британската фирма също така е създател на Ocado Smart Platform (OSP) – цялостно решение за електронна търговия, предназначено да помогне на супермаркетите да приемат и изпълняват ефективно онлайн поръчки.

Новият софтуерен център в София е разгърнат на площ от 1800 квадратни метра в сграда, в близост до известен столичен мол. В него работят вече над 60 софтуерни инженери, които разработват проекти в областта на роботиката, машинното обучение, AI и симулациите, извличането и анализът на данни, складовия контрол, изпълнението на онлайн поръчки и др.

Броят на специалистите се очаква да се утрои през следващите години, подчертаха от британския разработчик. „Партньорството ни с Questers ни помогна да се установим първоначално в София, а да оперираме самостоятелно ще ни даде повече възможности за бъдещето“, коментира Ричард Хейууд, мениджър на Ocado Technology София.

Коментари по темата: „Отварят нов софтуерен център в София”

добавете коментар...

  1. :о)

    Йордане, повярвай.
    Ако разбереш и колко пари от заплати НА ЗАПАД се спестяват от тук 😉
    Ще ти светне лампичката…

  2. ха

    Да имаме ИТ специалисти и много добри хакери също. Виж например последните как направиха настоящата тема да стане юбилейна (виж URL-то: article-111111), след като тя е свързана с родната ИТ действителност.

  3. Йордан

    Не мога да повярвам колко много софтуерни фирми отвориха офиси в България. Явно наистина имаме доста добри специалисти в ИТ сектора.

Коментар