Предупредиха за опасна уязвимост в Windows 7

Потребителите на компютри под Windows 7 са изложени на сериозен риск от хакерска атака

Специалисти по сигурност алармираха за опасност, която грози всички компютри под управление на операционна система Windows 7. Става въпрос за уязвимост, която е известна от четири месеца и все още не е затворена.

Предупреждението идва от екипа на Zero Day Initiative, който е открил уязвимостта и е информирал за нея Microsoft, давайки на компанията 120 дни за отстраняване на проблема в Windows 7.

Но все още уязвимостта от тип „zero day“ остава незатворена, което излага на риск от хакерски атаки всички потребители на компютри, работещи под управление на Windows 7 – една от най-популярните десктоп платформи в момента.

Проблемът касае Microsoft JET Database Engine. Възползвайки се от уязвимостта, хакерите могат отдалечено да изпълнят код на компютрите на жертвите и да ги заразят с вируси.

Уязвимостта е налична във всички версии на операционната система Windows 7, вкл. сървърната. Потребителите на компютри с такава ОС могат да се превърнат в жертви на хакерите, ако отворят получения от тях файл.

Коментари по темата: „Предупредиха за опасна уязвимост в Windows 7”

добавете коментар...

  1. Saevar

    не е само Уин7 а всички версии на М$:
    “According to the ZDI researchers, the vulnerability exists in all supported Windows versions, including Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, and Windows Server Edition 2008 to 2016”
    ето може да го разгледате “https://github.com/thezdi/PoC/tree/master/ZDI-18-1075”

  2. .

    Че закъде да бързат? На който не му харесва, да слага позорец 10 … като първо си го плати

Коментар