Нова функция в Tinder дава предимство на жените

Индийската версия на приложението за запознанства Tinder изпитва нова функция, която дава на жените допълнителна степен на контрол и сигурност, преди да позволят на мъжете да започнат разговори чрез съобщения. Целта е функцията да бъде пусната в цял свят.

„Моят ход“ позволява на жените да избират в настройките си опция, според която само те могат да започнат разговор с мъж, с когото си пасват, след като двете страни са се одобрили взаимно на база снимките си в Tinder. Обикновено при съвпадение приложението дава и двете страни правото да да си пишат веднага.

Tinder тества функцията в Индия в продължение на няколко месеца. Компанията планира да я разпространи в цял свят, ако първите експерименти покажат успех.

Хиляди съобщения за сексуално насилие и изнасилвания в Индия всяка година повдигат въпроса за безопасността на жените в много части на страната. От друга страна обаче в страната е налице новопоявила се „класа“ от млади индийки, предимно в космополитни градове като Бенгалуру и Мумбай, които представляват най-големия пазар на Tinder от цяла Азия.

Компанията също така казва, че този сегмент е „най-бъбривият“ в световен мащаб, като потребителите използват функцията за съобщения в приложението повече от която и да е друга държава по света, отбелязва Ройтерс.

Функцията се изпитва пилотно в Индия поради нуждата Tinder да привлече повече жени към приложението, залагайки именно на чувството за комфорт и сигурност, обясни Тару Капоор, генерален мениджър в Match Group – собственик на Tinder в Индия.

„Ние сме платформа, основана на взаимно уважение, съгласие и избор“, каза тя. „(Потребителите) могат да оформят собствената си съдба, да се свързват с хора, с които се чувстват комфортно, и по всяко време да усещат, че държат всичко под контрол. Нашите потребители имат автономност, особено жените, как да бъдат ангажирани, имат правото да контролират своето преживяване“, допълни Капоор.

Коментари по темата: „Нова функция в Tinder дава предимство на жените”

добавете коментар...

  1. Един от многото

    “Индийска версия” 😀

    Представям си защо правят тези промени… като се замисля как индийците пишат на всяка индийка с думите:

    “Send Bobs and Vagene”

    😀

  2. Фройдер

    Фофу ти не си наред как така не си разбрал, че това е заложено в психологията и прирорадата на човека? Образовай се малко прочети и виж Зигмунд Фройд |:-)

    В основата на света, които са изградили хората навсякъде залагат секса. Реклами, пияр кампании, агресията, ругатните и пусвните са на сексуална основа. Всички без изключение на 100% системи, сайтове, агенции за запознанства имат единствена цел правят и улесняват хората да имат колкото се може повече контакти с цел секс.

    Минали са векове, но хората не помъдряват нито поумняват и секса продължава да е водещ на който маса хора робуват и правят безумни неща и глупости.

  3. Фофу

    Тия платформи определено показват пътя по който някои болни мозъци са тръгнали, като Тинчо и Пимпирев например.

  4. Пимпирев

    Да, основите са положени и пътят към морална деградация и сексуална разюзданост е открит за всеки човек. Ще догоним Африка по брой спинясали. Хората са бройкаджии и колкото е по-голям броят на интимните контакти толкова и болести ще има. Системи като Tinder са по-опасни от проституцията. Професионалните проститутки са по-безопасни отколкото хората в Tinder.

  5. Тинчо

    Да, така е освен да сеят дискриминация такива платформи като Tinder допринасят за по-ефективно и масово large scale разпространение на полово предавани болести и инфекции хив, спин, гонорея, хламиди и още куп други чрез основната функция на системата и основна причина да я ползуват хората за безразборни интимни контакти.

  6. :D

    Маааалииии, равенство на половете, р’ъйш’и …

  7. Аман

    Дескриминация!!!

Коментар