Huawei с нов опит да покори пазара в САЩ

Huawei не се отказва от амбициите си да стане фактор на пазара за смартфони в САЩ

Американският пазар продължава да бъде важна цел за втория по големина производител на смартфони в света – китайския гигант Huawei. Очаква се компанията да наеме още 200 души към екипа си в САЩ, съобщи Gizchina.

Миналата година Huawei беше много близо до сделка с телеком оператора AT&T за продажби в САЩ на смартфона Mate 10, но в последния момент партньорството се провали, поради намеса на правителството.

Властите в САЩ препоръчаха на местните мобилни оператори да се въздържат от партньорства с китайските производители на смартфони и телеком оборудване с мотива, че компании като Huawei се занимават с шпионаж в полза на китайското правителство.

Въпреки всичко, Huawei не се отказва от плановете си да покори американския пазар. В момента за компанията там работят 1200 служители, но в близко време броят им ще се увеличи с още 200 души, според китайските източници.

Huawei е един от пионерите в технологията за мрежи от пето поколение и обещава да пусне скоро смартфон с поддръжка на 5G. Това предопределя и силния интерес на компанията към пазара в САЩ, където местните телекоми са близо до пускане на 5G мрежи.

Всичко зависи обаче от волята на американското правителство – дали то е склонно да промени отношението си към продуктите на китайските компании на фона на ескалиращата търговска война между САЩ и Китай.

Коментар