Принтерът HP Tango се управлява с глас

Иновативният HP Tango може да работи самостоятелно, без връзка с компютър

HP все по-често експериментира с дизайна и функциите на принтерите за дома и малкия офис. Поредната иновация е струйният модел HP Tango, който се позиционира от компанията като „първия в света принтер за умния дом“.

HP Tango вероятно ще допадне на новото поколение потребители, които желаят хай-тек устройствата им да бъдат стилни и естетични. Но новият принтер е още по-специален – той може да работи и напълно самостоятелно, без връзка с компютъра, като се управлява от мобилно приложение.

Потребителят ще получава на смартфона си известия, че трябва да смени касетата или да сложи хартия в тавата на принтера. Нещо повече, при платен абонамент за услугата HP Instant Ink на цена от 3 до 10 долара месечно, поръчката на новите касети става автоматично, а като бонус потребителят получава безплатно отпечатване на снимка от мобилния си телефон или таблет на хартия с размери до 13х18 см.

И това не е всичко. Черешката на тортата е гласовото управление на HP Tango с помощта на виртуални помощници като Amazon Alexa, Google Assistant или Microsoft Cortana. Не се съобщава обаче за поддръжка на Apple Siri.

HP Tango печата черно-бели изображения с резолюция 1200х1200 точки на инч (dpi) и цветно с 4800×1200 dpi при максимална скорост 11 страници в минута (ppm). Препоръчителният месечен обем е 100-300 страници, а максималният – 500 страници.

Струйният принтер с гласово управление излиза на пазара в САЩ през октомври на цена от 150 долара. Версията на принтера в комплект с обложка струва 200 долара.

Коментар