Sony Ericsson изоставя евтините телефони

Sony Ericsson, един от водещите производители на мобилни телефони, все повече ще залага на модели, които носят голяма печалба.
От второто полугодие на миналата година компанията не е поръчвала хендсети от нисък клас на своите партньори в Тайван, съобщи китайският Commercial Times. Това ще засегне сериозно бизнеса на компаниите Arima Communications и Chi Mei Communication Systems (CMCS).
Неотдавна Sony Ericsson обяви “пътната си карта” за 2009 година, в която фокусът е изместен към високопечеливши мобилни устройства.
В интервю за Ройтерс изпълнителният директор Хидеки Комияма също потвърди новата ориентация на компанията. Sony Ericsson ще разчита в бъдеще на мобилни телефони от висок клас и ще съкрати предлагането на евтини модели, които генерират малка печалба.
Най-големият играч в сектора, финландската Nokia, също обяви наскоро, че няма да влиза в ценови войни и ще разчита на по-скъпи продукти.
И Nokia, и Sony Ericsson предприемат подобни ходове, явно не виждайки смисъл да се конкурират с корейските производители в ниския ценови клас.

Коментар