Родни продукти взеха повечето златни медали на Панаира

„Елпром Троян“ получи общо 4 отличия в Конкурса за иновации на панаира

Общо 29 експоната бяха отличени в Конкурса за иновации на Международния технически панаир, като 17 от тях са разработки на наши предприятия, стана ясно през седмицата.

Сред отличените изделия на наши фирми са иновации в световен мащаб, като експонатите на рекордьора по златни медали – „Елпром Троян“. Компанията получи 4 приза за продукти в сферата на мониторинга и защитата от аварии при работата на електромоторите.

Чрез тези постижения новости от автомобилостроенето се внедряват в електротехниката, обясниха създателите. Според експерти, разработките са на границата на Индустрия 5.0.

Световна новост е и супермощният слънчев колектор за топла вода на производител от Силистра. Скоро на пазарите в Европа и САЩ ще се появи интегрирана бизнес система – облачно решение от висок клас, на наша софтуерна фирма.

Панаирно злато спечели и система с фискална памет за бензиностанции на самообслужване, която пести разходи за персонал. Приз получи също битумен продукт, с чиято помощ фрезован отпадъчен асфалт може отново да се използва при ремонти на пътища.

Конкурсът премина в пет категории: „Машиностроене”, „Електроника и електротехника, роботика, информационни технологии, телекомуникации, офис техника“, „Транспорт и автосервизно оборудване”, „Енергетика и екология, технология и управление на водите, химическа промишленост”, „Строителство”.

Ето и списък с отличените в категория „Електроника и електротехника, роботика, информационни технологии, телекомуникации, офис техника“:

  1. Електронна система с фискална памет за бензиностанции на самообслужване – производител и изложител: „Енсис“ ООД, София;
  2. ERP система, преведена на 5 езика – производител и изложител: „Антиподес“ ЕООД, София;
  3. Телеметрична спирачна система за електродвигатели – производител и изложител: „Елпром Троян“ ЕООД, Троян;
  4. Предпазна система за електрическа защита на трифазни електродвигатели – производител и изложител: „Елпром Троян“ ЕООД, Троян;
  5. Едностранна електромагнитна спирачка за електродвигатели – производител и изложител: „Елпром Троян“ ЕООД, Троян;
  6. Двойно триеща електромагнитна спирачка за електродвигатели – производител и изложител: „Елпром Троян“ ЕООД, Троян;
  7. Бормашина акумулаторна WORX WX 178.9 – производител: Positec Technology, China; изложител: „Пе Ес Ди Ес“ ООД, София;
  8. Орак R6 „Интелигентна община“ – производител и изложител: „Орак Инженеринг” ЕООД, Пловдив;
  9. Орак R6 GDPR Drive (за бизнес и държавни организации) – производител и изложител: „Орак Инженеринг” ЕООД, Пловдив;
  10. Анализатор на концентрацията на метан „Оптимo 01“ – изложител: LLC „Electronic Technology“, Руска федерация.

България е пред прага на ускорено развитие, като тази година се очаква 4% ръст на икономиката, заяви ресорният заместник-министър Лъчезар Борисов. Машиностроенето, електрониката и електротехниката са интересни отрасли за инвеститорите.

Коментар