Nokia 7 plus вече получава ъпдейти до Android 9 Pie

Феновете на Noika вече започнаха да получават Android 9 Pie на техните Nokia 7 plus устройства

Nokia 7 plus, отличеният с награда EISA за потребителски смартфон на годината 2018, вече получава ъпдейти до Android 9 Pie, съобщиха от HMD Global – компанията, която стои зад смартфоните Noika.

Това е не само първото устройство на Nokia с достъп до новата мобилна ОС на Google, но и първият смартфон в глобален мащаб, който получава Android 9 Pie върху платформа Qualcomm 660, изтъкнаха от производителя.

Феновете на Noika вече започнаха да получават Android 9 Pie на техните Nokia 7 plus устройства. Android 9 Pie поставя изкуствения интелект (AI) в сърцевината на операционната система с допълнителен фокус върху интелигентна простота и функции Digital Wellbeing.

Nokia 7 Plus ще получи ъпгрейд до Android 9 Pie, без да се появят допълнителни натоварвания, промени в потребителските интерфейси и без скрити процеси, които съкращават живота на батерията.

Новата ОС прави Nokia 7 Plus най-ефективния смартфон на Nokia към момента. Напредъкът в адаптирането към начина на използване на смартфона (машинното самообучение) и функциите на AI, като Adaptive Battery и App Actions, осигуряват по-прецизно разпределение на енергията и работния процес и ускоряват функционалността на смартфона.

Ние непрекъснато се стремим да изпълним обещанието си да предлагаме чист, сигурен и актуален Android за смартфоните Nokia“, подчерта Юхо Сарвикас, главен продуктов директор на HMD Global.

Коментар