Сървърният чип AMD EPYC чупи световен рекорд

Виктор Пенг, главен изпълнителен директор на Xilinx, и Марк Пейпърмастър, главен технологичен директор на AMD, обявиха рекордното постижение на EPYC

Нов световен рекорд по пропускателна способност на системи за изкуствен интелект постигна система с два AMD сървърни процесора EPYC 7551, съобщиха от компанията.

Процесорите са работили съвместно с осем новообявени ускорителни карти Xilinx Alveo U250, за да достигнат рекорда от 30 хиляди изображения в секунда. Бенчмаркът е проведен по GoogLeNet, широко използвана конволюционна невронна мрежа.

Рекордът бе представен по време на форум за разработчици от Виктор Пенг, главен изпълнителен директор на Xilinx, и Марк Пейпърмастър, главен технологичен директор на AMD. Двете компании споделят обща визия за еволюцията на изчислителните системи в посока на хетерогенните архитектури.

EPYC процесорите са работили съвместно с осем ускорителни карти Xilinx Alveo U250

Междувременно, ZT Systems – компания, известна със своята работа в областта на хипермащабните центрове за данни, обяви нова система, базирана на платформата Microsoft Project Olympus. Тя поддържа едновременно AMD EPYC и AMD Radeon продукти за забележителна производителност във виртуални десктоп среди (VDI), или за работа със задачи, свързани с изкуствения интелект и машинното самообучение.

Коментар