Asus ZenBook Pro 15: Факторът мобилност

Най-новото предложение на Asus – ZenBook Pro 15 се отличава с компактни размери и издръжлива батерия

Един от най-важните аспекти при избора на нов лаптоп е факторът мобилност. Той е съставен основно от два компонента, компактни размери и издръжливост на батерията. По отношение на тези два параметъра, най-новото предложение на Asus – ZenBook Pro 15 е доста добро решение.

Конструкцията на този 15,6-инчов модел се доближава повече до някои предложения с 14 инча диагонал на екрана. Това е възможно благодарение на изтънените рамки около дисплея чрез технология, която от Asus наричат NanoEdge. Съотношението дисплей към тяло тук е цели 83%. Всичко това не пречи да получите качествена картина с резолюция до 4K UHD и опция за управление чрез докосване.

Дебелината на лаптопа е едва 1,89 см, а теглото му е 1,88 кг. Както можете да се убедите, това са доста добри показатели за преносим компютър с 15,6-инчов диагонал на екрана.

Конструкцията на този 15,6-инчов модел се доближава повече до някои предложения с 14 инча диагонал на екрана

Минаваме и към фактора батерия. Новият ZenBook Pro 15 предлага батерия с висок капацитет от 71Wh, която позволява автономна работа до 9,5 часа с един заряд. Това е много добър показател, който прави моделът подходящ за тези от вас, които пътуват често.

Налична е и технология за бързо зареждане, която според компанията, позволява зареждане на до 60% от капацитета на батерията за 49 минути.

Свързаността е друго направление, което е от значение за възможността за пълноценна работа в движение. Тук новото предложение на Asus също има какво да предложи. Моделът разполага с 802.11ac Wi-Fi безжична карта, която предлага до 12 пъти по-високи скорости на трансфер спрямо предходното поколение 802.11n. Разполагате и с прилично количество портове за свързване на външни устройства: HDMI, 2 x USB Type-C и 2 x USB 3.1.

Интерактивният дисплей ScreenPad замества традиционния тъчпад

Няма как да пропуснем да ви запознаем и с отличителната черта на ZenBook Pro 15. Това е ScreenPad, който замества традиционния тъчпад със сензорен екран с висока резолюция. Интерактивният дисплей се адаптира интелигентно, за да бъде в стил с това, което правите. Този втори екран е с диагонал 5.5 инча, резолюция FHD (1920 x 1080) и Super IPS+ технология.

Една от интересните опции е разширяването на Windows десктопа върху ScreenPad. Тук можете да разглеждате имейли, известия от социалните мрежи и т.н. ScreenPad идва с редица специални приложения за управление на музикалния плейбек, калкулатор, цифров блок, календар и др.

ScreenPad идва с редица специални приложения и се адаптира интелигентно, за да бъде в стил с това, което правите

Не по-малко впечатляващи са и останалите хардуерни параметри на модела, които са от висок клас. ZenBook Pro 15 предлага избор до 8-мо поколение Intel Core i9 процесор, мощна видеокарта NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti, до 16GB DDR4 RAM и различни конфигурации на паметта за съхранение – 1TB/512GB PCIe SSD или 512GB/256GB SATA3 SSD.

Новият ZenBook Pro 15 може да бъде полезен спътник по време на дългите бизнес пътувания или в множество други ситуации. Той предлага комбинация от мощен хардуер, интересни иновации и сериозна издръжливост на батерията.

Коментари по темата: „Asus ZenBook Pro 15: Факторът мобилност”

добавете коментар...

  1. Иво

    Бесполезен тъчпад. Догодина излизат новите процесори 10 поколение на интел и новите мобилни карти на нвидиа. Тогава има смисъл да се купува, сега не.

Коментар