Разходите за сигурност ще растат с 10% годишно

Пазарът на киберсигурност ще възлезе на 92,1 млрд. долара тази година

IDC обяви прогнозата си за пазара на киберсигурност в периода 2017-2022 година. Наблюдава се отчетлива тенденцията към увеличаване на разходите с всяка изминала година.

Прогнозата сочи, че харчовете за хардуер, софтуер и услуги, свързани с киберсигурността, ще достигнат 133,2 млрд. долара през 2022 г. Средногодишно, разходите в разглеждания период ще нарастват с 9,9%, като през 2022 г. ще бъдат с 45% по-високи от прогнозата за настоящата година, която е 92,1 млрд. долара.

Най-много средства ще погълнат услугите – на този сегмент от пазара ще се паднат 40,2 млрд. долара от разходите за киберсигурност през 2018 г. Услугите се очертават и като най-бързо растящият сегмент, с 11,9% годишно.

Вторият по-значимост пазар в киберсигурността е софтуерът. През настоящата година компаниите и организациите  ще похарчат 34,4 млрд. долара за софтуер в глобален мащаб.

САЩ са водещият пазар на решения за киберсигурност в света, с голяма преднина спрямо останалите. Тази година в страната ще бъдат похарчени 39,3 млрд. долара за хардуер, софтуер и услуги за сигурност, сочи анализът на IDC.

Коментар